• Ik wil graag all season of all weather banden, kan dit?

  In het standaard leasepakket zitten zomerbanden en kun je ervoor kiezen (als dit niet al in je pakket zit) om ook winterbanden af te nemen. Rijd je liever met all season of all weather banden rond? Dat is geen enkel probleem. Neem hiervoor contact op met ons salesteam. Dit omdat all season of all weather banden in positieve zin invloed kunnen hebben op de leaseprijs. Je hoeft namelijk geen banden op te slaan of om te laten wisselen.

  Mail: sales@directlease.nl
  Telefoon: 0541-571710

 • Ik wil achteraf toch winterbanden laten monteren, kan dit?

  Ja, dat kan. We verspreiden de totaalprijs van winterbanden over de hele looptijd van jouw leasecontract. Dus om nu in te stappen, zul je de voorgaande termijnen moeten voldoen. Daarna passen we je maandelijkse leasebedrag aan met het geldende maandtarief voor winterbanden. Wil je exact weten wat dit financieel in jouw geval betekend? We leggen het je graag uit. Neem contact met ons op via sales@directlease.nl of 0541 - 571 710.

 • Wanneer laat ik winterbanden monteren?

  Je kunt richting de winterperiode voor het plaatsen van winterbanden een afspraak maken bij je dealer of de leverancier die je winterbanden in opslag heeft. Wij raden je aan om tijdig een afspraak te maken in verband met de grote vraag naar winterbanden.

  Let op! Winterbanden slijten sneller dan zomerbanden, zeker bij een temperatuur van boven 7 graden Celsius. Wissel daarom tijdig je winterbanden terug voor zomerbanden. 

 • Hoeveel winterbanden zitten er in het leasecontract?

  Heb je winterbanden opgenomen in je leasecontract? Dan heb je gedurende de looptijd van het contract recht op zes winterbanden.

 • Ik heb een lekke band, wat nu?

  Per merk/model is het verschillend wat je moet doen. Bekijk hiervoor ook het instructieboek van de leaseauto. Neem voor verdere vragen contact op met ons via 070 - 314 50 68.

 • Hoe gaan jullie om met bandschade?

  Bij bandschade buiten de normale slijtage wordt het ongebruikte deel (het zo geheten "restprofiel") boven de 2mm doorbelast.

 • Zijn winterbanden verplicht in het buitenland?

  In veel landen (waaronder Duitsland, Frankrijk, Italie, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland) kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid voor een aanrijding. In het ergste geval ben je medeaansprakelijk vanwege het rijden op ongeschikte banden.

 • Waar laat ik mijn winterbanden?

  De winterbanden worden nadat ze zijn afgehaald bij je merkdealer opgeslagen. Je hebt daar verder geen omkijken naar. 

 • Welk merk winterbanden krijg ik bij DirectLease?

  Jouw merkdealer adviseert in overleg met DirectLease welke band het meest geschikt is voor de lease-auto. Wij gebruiken alleen A-merk banden.