• Ik wil graag all season of all weather banden, kan dit?

  In het standaard leasepakket zitten zomerbanden. Uiteraard is het ook mogelijk om ook all season banden in het leasecontract op te nemen. Deze optie kun je toevoegen bij het samenstellen van de offerte onder het kopje winterbandenregeling.

  All season banden
  Zoals de naam al zegt, zijn deze banden geschikt voor elk seizoen. Ze zijn voorzien van een M+S logo, dit betekent dat ze geschikt zijn voor ritten in o.a. Duitsland.

  Tip: er vindt geen zomer-of winterbanden wissel plaats als je voor de optie all season banden hebt gekozen.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nlTelefoon: 0541 - 571 710

   

 • Ik wil achteraf toch winterbanden laten monteren, kan dit?

  Het kan voorkomen dat jij direct of na enige tijd toch besluit winterbanden toe te willen voegen aan jouw leasecontract. Geen stress, dat kan gewoon. Als je hiervoor kiest, verspreiden we de totaalprijs van de winterbanden over de gehele looptijd van het contract. Is de leaseauto al enkele maanden in jouw bezit, dan worden de winterbanden eenmalig, met terugwerkende kracht over deze periode, in rekening gebracht. Vanaf de eerst volgende incasso betaal je uiteraard de nieuwe afgesproken leaseprijs (inclusief winterbanden). 

  Benieuwd wat dit financieel voor jou zou betekenen? Ons team staat elke werkdag van 08.00 t/m 17.30 uur voor jou klaar.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl

  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer laat ik winterbanden monteren?

  Voor het plaatsen van winterbanden kun je richting de winterperiode een afspraak maken bij de dealer of de leverancier die je winterbanden in opslag heeft. Wij raden je aan om tijdig een afspraak te maken in verband met de grote vraag naar winterbanden.

  Plan je voor de eerste keer een bandenwissel in?
  Ga voor het omwisselen van de banden dan naar een Van Mossel vestiging bij jou in de buurt. Van Mossel slaat de winterbanden ook op, zodat jij daar verder geen omkijken naar hebt.  

  Let op: winterbanden slijten sneller dan zomerbanden, zeker bij een temperatuur van boven 7 graden Celsius. Wissel daarom tijdig je winterbanden terug voor zomerbanden. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Hoeveel winterbanden zitten er in het leasecontract?

  Heb je winterbanden opgenomen in je leasecontract? Dan heb je gedurende de looptijd van het contract recht op zes winterbanden.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik heb een lekke band, wat nu?

  Erg vervelend dat jouw auto een lekke band heeft. Wellicht is het nog wel mogelijk om naar de dichtstbijzijnde merkdealer te rijden. Die kan je zeker verder helpen. Je mag ook naar een vestiging van Euromaster, Kwikfit of Profile Tyre rijden.

  Kun je niet verder rijden omdat de band echt leeg is? Bel dan met de ANWB 0592 - 390 537.

  Ben je in het buitenland? Bel dan met de ANWB Buitenland +31(0)70 314 50 68.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Hoe gaan jullie om met bandschade?

  Wanneer een band, om een andere reden dan de reguliere slijtage, vervangen of gerepareerd moet worden, dan spreken we van schade. Als de band gerepareerd kan worden, zijn de kosten voor DirectLease.

  Als de band niet meer te repareren is, belasten we deze kosten door. Dit berekenen we aan de hand van het restprofiel. Houd er rekening mee dat een band met een profiel minder dan 2 mm altijd vervangen wordt.

  Voorbeeld: we rekenen met de volgende gegevens:
  Nieuwe band: €100,-
  Profiel nieuwe band: 8 mm
  Restprofiel van de band met schade: 5 mm
  Te gebruiken profiel: 8mm – 2mm = 6 mm

  Stel de band met schade heeft een restprofiel van 5 mm. In theorie zou je met deze band tot een profiel van 2mm mogen rijden. Door de schade wordt 3mm helaas niet gebruikt, dit betekent dat 3/6 deel van de nieuwe band wordt doorbelast.

  In dit voorbeeld kom je dan uit op: €100,- / (3/6) = €50,-

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Zijn winterbanden verplicht in het buitenland?

  Bezoek je tijdens de wintermaanden (1 november t/m 15 april) een ander land? Dan raden wij jou aan om voor vertrek de website van de ANWB te checken. Hier vind jij de juiste wet- en regelgevingen voor landen zoals Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en Oostenrijk.

  Ben je van plan om te rijden in de bergen, dan is het verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen. Tip: als je een sneeuwketting aanschaft, let dan goed op het formaat. Niet elke ketting past namelijk op de velg van jouw leaseauto. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Waar laat ik mijn winterbanden?

  De winter is voorbij, dit betekent dat de zomerbanden weer gemonteerd kunnen worden. Voor het omwisselen van de banden kun jij een afspraak maken bij een Van Mossel vestiging bij jou in de buurt. Deze slaat de winterbanden ook op, zodat jij daar verder geen omkijken naar hebt.  

  Hoe maak ik een afspraak bij Van Mossel?
  De afspraak voor een bandenwissel plan je eenvoudig in via: https://planner.directlease.nl/home/bandenwissel/ . Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, mag jij de dag en het tijdstip zelf kiezen!

  Heb je al eerder de banden van je leaseauto laten wisselen? Dan is het noodzakelijk om met dezelfde bandenleverancier contact op te nemen. Deze leverancier heeft je bestaande winterbanden namelijk in opslag.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl 
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Welk merk winterbanden krijg ik bij DirectLease?

  Jouw merkdealer adviseert in overleg met DirectLease welke band het meest geschikt is voor de lease-auto. Wij gebruiken alleen A-merk banden.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710