• Hoe kan ik een verzekeringsbewijs/groene kaart aanvragen?

  Het aanvragen van een verzekeringsbewijs (groene kaart) kan je zelf en eenvoudig aanvragen via onze website. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor je auto. Vraag hier je verzekeringsbewijs/groene kaart aan!

  Je kunt hier kijken of het verzekeringsbewijs/groene kaart verplicht is in een bepaald land.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Heb ik een groene kaart nodig voor een caravan, vouwwagen of aanhanger?

  Reis je met een caravan, vouwwagen of aanhanger naar of door het buitenland, dan speelt het kenteken een belangrijke rol voor de geldigheid van de groene kaart.

  1. Als de caravan, vouwwagen of aanhanger lichter is dan 750 kg, ben je WA- verzekerd voor ongelukken die veroorzaakt in de landen die op de groene kaart staan.
  2.  Is de caravan, vouwwagen of aanhanger zwaarder dan 750 kg, dan is het van belang dat dit kentekennummer op de groene kaart staat. Via de volgende link kan je de gegevens invullen en vervolgens kan je een groene kaart downloaden waarop de gegevens komen te staan van jouw auto en aanhanger: https://directlease.nl/voor-klanten/leaserijders/verzekeringsbewijs-groene-kaart/
  3. Ga je naar Duitsland, Polen en Spanje dan heb je een extra (tweede) groene kaart nodig. Hier moet in plaats van de code AF, code F op komen te staan. Heb je deze extra groene kaart nodig? Stuur een mail met het verzoek van een extra groene kaart naar info@directlease.nl.

  De caravan of aanhanger zelf is niet verzekerd.

  De schade die bij een ongeluk ontstaat aan de caravan of aanhanger wordt niet vergoed door de verzekeraar. Dat geldt ook voor schade die ontstaat door brand of diefstal. Wil je deze schade vergoed hebben? Sluit dan een aparte caravan- of aanhangerverzekering af.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik ben mijn groene kaart kwijt?

  Geen paniek, je kunt deze gratis bij ons opvragen via Verzekeringsbewijs / groene kaart (directlease.nl).
  Tip: bij het opvragen is het handig om jouw kentekennummer bij de hand te hebben.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Waar kan ik het groene kaart nummer vinden?

  Op de groene kun je onder punt 4. Landcode/Code verzekeraar/Nummer jouw groene kaart nummer vinden. Dit nummer bestaat uit drie onderdelen en heb je nodig als je het Europees schadeformulier invult. 

  1. Het polisnummer van jouw autoverzekering
   Met deze unieke code kan achterhaald worden welke autoverzekering jij hebt.
  2. De verzekeraarscode
   Deze bestaat uit 3 cijfers.
  3. De code van het land waarin je woont
   Voor Nederland is de landcode: NL

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Is de groene kaart verplicht?

  Verzekeringsbewijzen (groene kaarten) zijn alleen verplicht om bij je te hebben bij bezoek aan "groen" vermelde landen op de volgende website: https://www.cobx.org/highcharts-maps

  Landen waar een (papieren) groene kaart getoond moet kunnen worden zijn bijvoorbeeld: Albanië, Iran, Israël, Marokko, Montenegro, Noord-Macedonië, Oekraïne, Rusland, Tunesië, Turkije, Wit-Rusland.

  Ik wil een verzekeringsbewijs/groene kaart aanvragen.
  Vraag je verzekeringsbewijs/groene kaart hier aan! 

  Als je naar deze plekken reist of er doorheen rijdt is het belangrijk dat de kaart daadwerkelijk groen is. Je kunt het verzekeringsbewijs uitprinten op groen papier of je vraagt deze gratis bij ons op: Verzekeringsbewijs / groene kaart (directlease.nl). Let op: vraag dit minimaal 1 week voordat je op reis gaat op, zodat je deze op tijd via de post ontvangt.

  Staat jouw bestemming niet in bovenstaande opsomming? Dan is het niet verplicht om de groene kaart mee te nemen, echter raden we dit wel aan. Dit mag een digitale versie of een zwart-wit printje zijn. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Krijg ik rechtsbijstand als ik bij jullie lease?

  Verwikkeld raken in een juridisch conflict is natuurlijk erg vervelend. Het kan voorkomen dat je bij een juridisch conflict een beroep wil doen op een rechtsbijstandsverzekering.

  De rechtsbijstandverzekering maakt geen (standaard) onderdeel uit van onze verzekeringsdekking. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik heb een no-claim opgebouwd. Nemen jullie die over?

  Wij werken met een collectief afgekochte no-claim/bonus malus percentage. Hierdoor nemen wij geen individueel opgebouwde no-claim/bonus malus kortingen over. Door onze volumeafspraken hebben wij overigens wel een hoog kortingsniveau waar iedereen van mee profiteert. Bijkomend voordeel is dat de premie in het leasecontract niet afhankelijk is van het schadeverloop.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wie is aansprakelijk voor het eigen risico bij schade?

  Het is altijd vervelend als je schade aan jouw auto hebt. Wanneer de schade is veroorzaakt door een andere partij is het van belang dat jij samen met deze partij een schadeformulier invult en opstuurt naar schade@directlease.nl. Meld je de schade liever via de mobiele telefoon? Dat kan via www.mobielschademelden.nl.

   

  Schade met tegenpartij
  Is de schade verhaalbaar op de tegenpartij? Dan wordt er geen eigen risico doorbelast.

   

  Schade zonder (bekende) tegenpartij
  Wanneer de schade is veroorzaakt door bijvoorbeeld vandalisme of een onbekende partij moet je aangifte doen bij de politie. Het eigen risico wordt aan jouw werkgever doorbelast, omdat de schade helaas niet verhaalbaar is op een andere partij.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat wordt gedekt door een "Personen Ongevallen inzittenden-verzekering" (POI)?

  Bij een ongeluk kunnen de bestuurder en passagiers letsel oplopen. Met grote financiële gevolgen van dien, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen hoog oplopen. De POI (Personen Ongevallen Inzittenden-verzekering) is een aanvullende verzekering en keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Hierbij moet je wel rekening houden dat alleen het aantal gordelplaatsen onder de POI-dekking vallen. Raadpleeg hiervoor het kentekenkaartje.

   

  Een POI is een aanvulling bovenop de autoverzekering. De POI dekt een vast bedrag in geval van blijvende invaliditeit of overlijden van één of meerdere inzittenden in jouw auto. 

   

  Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld, waardoor de schade niet verhaalbaar is. De dekking is van kracht in de landen die op het verzekeringsbewijs staan.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat zijn de gevolgen van een total loss?

  Wanneer jouw leaseauto total loss wordt verklaard is dat natuurlijk erg vervelend. De gevolgen van een total loss zijn afhankelijk van wie de schade heeft veroorzaakt: jijzelf of de tegenpartij. 

  Eigen toedoen
  Bij een total loss verklaring door eigen toedoen betaal je alleen het eigen risico zoals dat in het contract is vastgelegd.

  Tegenpartij
  Wordt de auto total loss verklaard en kun jij er niets aan doen, dan is alles verhaalbaar op de tegenpartij en hoef je geen eigen risico te betalen.

  Leasecontract beëindigd 
  In het geval van een total loss wordt jouw leasecontract altijd beëindigd. Dit gebeurt op de datum van het ongeval.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Is het mogelijk om bij jullie te leasen zonder verzekering?

  Eén van de grote voordelen van leasen bij DirectLease is dat je een Full Operational Lease-contract afsluit. Dit betekent dat alles (behalve de brandstof) in de leaseprijs is meegenomen, dus ook de verzekering. Vandaar dat het bij ons niet mogelijk is om te leasen zonder de door ons geleverde verzekering. Het is namelijk onderdeel van het totale leasepakket. Met onze verzekeringen ben je wel direct voorzien van de beste service en dat voor gunstige tarieven. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Als iemand anders in mijn auto rijdt, is diegene dan verzekerd?

  Het is toegestaan om bijvoorbeeld een collega of een familielid in jouw leaseauto te laten rijden. De auto is dan altijd verzekerd. Degene die in jouw auto rijdt, dient een geldig Nederlands rijbewijs te hebben en mag de auto niet gebruiken wanneer hij/zij alcohol gedronken heeft, verdovende middelen heeft gebruikt of meedoet aan een rally. Ook mag de leaseauto niet verhuurd worden of als taxi ingezet worden.

  De persoon zelf is via zijn/haar eigen zorgverzekering verzekerd.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat zijn de WA-dekkingen bij Directlease?

  De autoverzekering van Directlease biedt een voortreffelijke dekking. De "Aansprakelijkheidsverzekering Auto" dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar, de bestuurder en/of de passagiers voor schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht. De standaarddekking voor "Wettelijke Aansprakelijkheid" per gebeurtenis is: €6.100.000 voor letsel (ongeacht het aantal slachtoffers); €2.500.000 voor schade aan zaken. Als maximum per gebeurtenis geldt een verzekerd bedrag van € 8.600.000,-.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat zijn de eigen risico's bij DirectLease?

  Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan jouw lease auto, dan wordt geen WA eigen risico in rekening gebracht. Het eigen risico voor WA-schade is dan €0 (tenzij anders overeengekomen). In het geval van schade aan jouw leaseauto wordt wel een Casco eigen risico in rekening gebracht. Het eigen risico bij casco-schade is dan €135, €300 of €500 per schadegeval (afhankelijk van welk eigen risico je in je contract hebt opgenomen).

   

  Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis. Bij ruitvervanging door Van Mossel Glasservice geldt een eigen risico van €70. 

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710