• Wat moet ik doen bij een ongeval in het buitenland?

  Schakel na een ongeval altijd de politie in en laat een proces-verbaal opstellen, zeker in Oost-Europese landen en landen als Turkije en Marokko. Anders loopt je het risico problemen te krijgen bij het verlaten van het land. Bel ook altijd direct met de Alarmcentrale van DirectLease: +31(0)70 314 50 68.

 • Wat moet ik doen bij ruitschade in het buitenland?

  Ook in het buitenland zorgen we er graag voor dat je als berijder snel, adequaat en goed geholpen wordt. Voor ruitreparatie kun je bellen met +31(0)88 087 0150. Je kunt direct een afspraak maken. Laat een sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en je de hele voorruit moet laten vervangen. Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis, een autoruit vervangen heeft vaak gevolgen voor je eigen risico.

 • Wat moet ik doen bij ruitschade in Nederland?

  Voor ruitreparatie kun je bellen met 088-0870 150. Je kunt direct een afspraak maken. Laat een sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en je de hele voorruit moet laten vervangen. Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen gratis, een autoruit vervangen heeft vaak gevolgen voor je eigen risico.

 • Wat moet ik doen bij een ongeval/schade in Nederland?

  Dat is heel vervelend, maar we helpen je graag snel weer op weg. Kan de auto niet meer rijden? Bel dan met DirectLease: 0541-571 709 (buiten kantooruren word je automatisch doorgeschakeld naar de ANWB).

  Als je schade hebt moet deze worden gemeld. Kijk op DirectLease Leaserijders > Schade om de benodigde papieren te downloaden en voor verdere informatie.

 • Hoe zit het met eigen risico als door iemand anders schade is toegedaan?

  Bij een dergelijk incident (vandalisme of onbekende partij) moet je aangifte doen bij de politie. Het eigen risico wordt aan jou doorbelast. Indien er een succesvolle claim gedaan kan worden op het Waarborg Fonds (bij schade ontstaan door een motorvoertuig) is eigen risico niet verschuldigd. De kans op succes is overigens erg klein. Voor de vereisten en het downloaden van getuigenverklaringen verwijzen wij je naar: waarborgfonds.vereende.nl