• Wat is Premium Service?

  Geen enkele bestuurder zit erop te wachten: een auto die jou in de steek laat. Vandaar dat jouw leaseauto jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgt. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat dit goed gebeurt, ook willen wij het de bestuurder zo gemakkelijk mogelijk maken. Om jullie goed en snel weer ‘op weg’ te helpen, bieden wij een nieuw gratis pakket aan: Premium Service!

  Benieuwd wat dit inhoudt of wil je gebruik maken van deze service? Je kunt hier meer over lezen op onze 'Premium Service' pagina. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Waar kan ik het onderhoud en de reparatie van mijn auto laten uitvoeren?

  Voor onderhoud en reparatie aan de leaseauto verwijzen wij je altijd door naar een Van Mossel vestiging bij jou in de buurt. Je kunt zelf de afspraak online inplannen met de werkplaatsplanner. Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, mag jij de dag en het tijdstip zelf kiezen!

  Ruitreparatie
  Voor ruitreparatie kun je terecht bij Van Mossel autoglas service. Maak online een afspraak of bel met 088 - 087 0150.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer is het tijd voor een onderhoudsbeurt?

  Dit is voor iedere auto anders, maar de meesten geven tegenwoordig zelf een signaal af. Als er onderhoud nodig is, wordt er een melding weergegeven op de display op het dashboard.  

  Informatie over de onderhoudsbeurten kun je ook vinden in het instructieboekje van je auto.
  Raadpleeg je liever de dealer? Dat mag natuurlijk ook.

  Let op: wil je er rekening mee houden dat je als berijder verantwoordelijk bent voor het tijdig maken van een onderhoudsafspraak.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

  APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is in Europa wettelijk verplicht.

  Benzine of elektrisch
  In het geval van een benzine of elektromotor vindt de eerste APK na 4 jaar plaats. Na deze eerste keuring moet de auto om de twee jaar worden gekeurd, totdat de leaseauto 8 jaar oud is. Vanaf dat moment wordt de APK jaarlijks uitgevoerd.

  Diesel of LPG
  Als de leaseauto op diesel of lpg rijdt, dan vindt de eerste APK na 3 jaar plaats. Na deze periode moet de auto elk jaar APK gecontroleerd worden. 

  Herinnering APK
  De actuele vervaldatum van de APK staat vermeld op de website van de RDW. We begrijpen dat je hier niet dagelijks op kijkt. Daarom ontvang je 8 weken voordat de APK op jouw leaseauto vervalt een herinnering per e-mail.

  Afspraak maken APK
  Dit kun je gemakkelijk zelf doen via werkplaatsplanner. Jij bepaalt zelf de dag en het tijdstip!

  Let op: houd er rekening mee dat je als berijder verantwoordelijk bent voor het op tijd laten uitvoeren van de APK. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Heb ik recht op een vervangende auto bij onderhoud of reparatie?

  Is er vervangend vervoer opgenomen in het leasecontract? Dan heb je standaard recht op vervangend vervoer na 24 uur. Duurt het onderhoud aan de auto maximaal 1 werkdag en wil je gebruik maken van een vervangende auto? Dat kan! De kosten zijn dan helaas wel voor jezelf.

  Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Dan heb je direct recht op een vervangende auto. Dit betekent dat ook de eerste 24 uur worden vergoed.

  Vragen?
  E-mail: 
  info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710