• Hoe zit het met de reiskostenvergoeding?

  Over de dagen/kilometers dat de medewerker naar het werk komt met eigen vervoer of OV kan je een onbelaste kilometervergoeding of reisvergoeding geven. Op de dagen dat een medewerker met de leasefiets naar werk komt, mag er geen onbelaste reiskostenvergoeding worden gegeven. De meeste werkgevers compenseren een eventueel verlies van reiskosten in de maandelijkse werkgeversbijdrage die verhoogd kan worden met hetzelfde bedrag.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Kan iemand anders de fiets voor mij in ontvangst nemen?

  Nee, je moet zelf je fiets in ontvangst nemen en een afleverbewijs tekenen. Bij het afleveren wordt om het documentnummer van je paspoort/ID/rijbewijs gevraagd.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat gebeurt er als ik mijn bestelling heb bevestigd?

  Je wilt uiteraard zo snel mogelijk fietsen. Na het kiezen en configureren van je fiets, is het wachten op goedkeuring van je werkgever en/of DirectLease. Daarna vragen we jouw dealer om de fiets uit te leveren. Je krijgt per e-mail bericht als je de fiets kan ophalen (of wanneer deze verzonden wordt indien je hebt gekozen voor bezorging thuis of op kantoor).

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Welke producten voert Fietslease?

  Het productenprogramma van Fietslease bestaat uit e-bikes van veel verschillende merken. In samenwerking met Hellorider bieden we een uitgebreid aanbod elektrische fietsen aan. Bekijk het actuele aanbod altijd op https://directlease.hellorider.lease/.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Kan een auto van de zaak gecombineerd worden met fietslease?

  Ja, een werknemer kan zowel een auto als een fiets van de zaak hebben. Er zijn wel verschillen, zodat het twee bijtellingsregimes blijven:

  • De bijtelling voor de fiets van de zaak is 7%.
  • De btw-correctie moet afzonderlijk behandeld worden.
  • Een combinatie met privé lease is mogelijk. Er is onderbouwing vereist voor de onbelaste vergoeding van met de auto afgelegde zakelijke kilometers.
 • Hoe zit het met gebruik van de leasefiets in het buitenland?

  Houd er rekening mee dat de 24 uur pechhulp alleen van kracht is binnen Nederland. Uiteraard is de fiets in het buitenland wel verzekerd. Eventuele noodreparaties kunnen met originele facturen worden gedeclareerd, onder aftrek van het eigen risico.