• Kan ik als zzp'er zakelijk leasen?

  Wij zijn er voor iedereen, dus ook voor jou als zzp'er. Net zoals elke andere zakelijke leaserijder moet je voldoen aan de voorwaarden.

  Zo moet je in ieder geval ingeschreven staan bij de KvK en zijn wij als leasemaatschappij verplicht om naar de jaarcijfers (in principe één volledig boekjaar) te kijken. Wanneer deze toereikend zijn en je aan alle andere voorwaarden voldoet, staat niets jou een mooie zakelijke leaseauto in de weg.

  Mocht je nog maar net gestart zijn, neem dan contact met ons op. In overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is. Denk aan halfjaarcijfers i.p.v. een heel boekjaar. We denken graag met jou mee!

 • Krijg ik een kentekenbewijs?

  Natuurlijk krijg jij dit. Tegenwoordig ontvang je geen papiertje meer, maar een kentekenpas. De RDW (Rijksdienst van Wegverkeer) zorgt ervoor dat de autogegevens erop komen te staan. Op aangeven van ons wordt dit verstuurd naar de wagenparkbeheerder van jouw bedrijf of naar ons (DirectLease).

  Voor bedrijven in het buitenland ontvangen wij het kentekenbewijs. Dit omdat de RDW geen pasjes verstuurd naar het buitenland. Wij zorgen ervoor dat het pasje zo spoedig mogelijk bij jou terechtkomt.

 • Leasen jullie ook automaten?

  Wij bieden naast handgeschakelde auto's, ook een breed assortiment automaten aan. Benieuwd uit welke modellen je kunt kiezen? Op onze automaten pagina kun je een overzicht zien van alle automaten.

 • Kan ik een occasion leasen?

  Ja, dat kan! Wij bieden diverse occasion auto's aan. Dit zijn jonge auto's met een lage kilometerstand. Kijk op onze Occasion Lease pagina voor het aanbod van occasions. Deze is onderverdeeld in brandstoftype: diesel, benzine, hybride en elektrisch. Zo weet je precies of er een auto tussen staat, die aan jouw wensen voldoet. 

  Klik op de link en je ziet direct hoeveel de auto kost per maand, het aantal kilometers, het bouwjaar en natuurlijk de opties die op de auto zitten. Enthousiast geworden? Via de 'email ons' button kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

 • Hoe zoek ik een leaseauto op DirectLease?

  Ben je op zoek naar een leaseauto, maar weet je niet precies in welke je wilt rondrijden? Dan biedt onze Direct Search uitkomst. Met deze tool kun je o.a. aangeven hoe lang je wilt leasen, het aantal zitplaatsen, het vermogen, de prijs, brandstoftype, opties etc. Als je alles aangevinkt hebt, krijg je een overzicht te zien van auto's die aan jouw wensen voldoen. Jij hoeft alleen nog maar de leaseauto die jou het meest aanspreekt te kiezen!

 • Bieden jullie ook SUV's aan?

  Ben jij op zoek naar een Sports Utility Vehicle (SUV), dan ben je bij ons bij het juiste adres! Je hebt bij ons de keuze uit diverse merken en modellen. Neem snel een kijkje op onze SUV pagina en stel jouw leaseauto samen!

 • Kan ik een elektrische auto leasen?

  Natuurlijk kan dat! Om aan de wensen van alle leaserijders te voldoen, bieden we auto's aan die op fossiele brandstof (benzine of diesel) of op elektriciteit.

  Ben je benieuwd naar ons elektrische leaseaanbod? Hier vind je een overzicht van alle modellen!

 • Welke merken leasen jullie?

  Als iedereen in dezelfde auto zou rondrijden, wordt het saai in het verkeer. Vandaar dat je bij ons de keuze hebt uit tientallen merken.

  Voor welk merk ga jij?

 • Wat is het minimum of maximum aantal zitplaatsen wat ik kan kiezen?

  Of je nu een klein of groot gezin hebt, bij ons kan iedereen terecht. Vandaar dat je bij ons een auto kunt leasen met zitplaatsen die variëren van 2 tot 9 personen.

  Met onze Direct Search kun jij gemakkelijk aangeven naar hoeveel zitplaatsen je op zoek bent. Wanneer je in deze search functie zit, kun je in de linkerkolom het aantal zitplaatsen aangeven. Daarna zie je een overzicht van leaseauto's die aan jouw wensen voldoen.

 • Kan ik een 7-zitter leasen?

  Jazeker! Wij bieden een breed assortiment van 7-zitters aan. Wil je weten uit welke modellen je kunt kiezen?D Dit vind je in ons DirectLease overzicht! Deze wordt automatisch aangevuld, zodat jij altijd op de hoogte bent van ons aanbod.

 • Is het mogelijk om een bestelwagen te leasen?

  Jazeker. Bij ons is bestelwagenlease mogelijk voor alle grijze kentekens tot 3.500 kg. De bestelwagen wordt aangepast naar jouw wensen. Wil je meer weten over het leasen van een bestelwagen of wil je een offerte aanvragen? Neem hiervoor een kijkje op onze bestelwagenlease pagina. 

 • Zijn er ook bedrijven waar jullie niet aan leasen?

  Omdat wij Full Operational Lease aanbieden kunnen wij geen auto's leasen aan taxibedrijven, koeriersdiensten en autorijscholen.

 • Kan ik als starter een leasecontract afsluiten?

  De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn doorgaans zwaarder dan voor bedrijven met een langere financiële historie maar het is zeker niet onmogelijk om bij ons te leasen. We kunnen flexibel met je meedenken door bijvoorbeeld via een garantiestelling van een (moeder)bedrijf te leasen. Uiteraard zullen wij elke aanvraag constructief beoordelen. Bel ons (0541 - 571 770) over jouw situatie en vraag naar de mogelijkheden.

 • Is het mogelijk een contract af te sluiten voor minder dan 15.000 km per jaar?

  Dat is zeker mogelijk. We maken graag een op maat gemaakte aanbieding voor jou.
  Neem hiervoor contact met ons op via:
  e-mail: sales@directlease.nl 
  Telefoonnummer: 0541 - 571 770.

 • Kan ik een duurdere auto leasen dan mijn leasebudget toelaat?

  Wat ons betreft is dat mogelijk. Maar er zijn wel een aantal zaken om te overleggen met je werkgever. Je werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de afkoopsom bij vroegtijdige beëindiging van het contract, en er zijn eventueel consequenties voor jouw autokostenforfait. Het is dus zaak om goede afspraken te maken met je werkgever en je voor te laten lichten over de fiscale consequenties in jouw specifieke geval.

 • Zijn de leasebedragen op basis van open calculatie of van gesloten calculatie?

  Alle leasebedragen van DirectLease zijn op basis van gesloten calculatie. Wel is in onze fleetownermodule, via de site te bereiken, inzage te verkrijgen in een aantal van belang zijnde contract componenten w.o. brandstofkosten, kilometrage afwijkingen en schadefrequentie etc.

 • Biedt DirectLease ook een "shortlease" constructie?

  De minimale looptijd voor een nieuwe auto bedraagt bij ons 24 maanden. Wil je korter leasen? Dat kan!

  Met Occasion Lease van DirectLease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs en een kortere looptijd te leasen. Een ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Liever een andere looptijd of jaarkilometrage dan op onze site staat aangegeven? We informeren je graag over de mogelijkheden!

 • Mag mijn partner rijden met mijn lease auto ?

  Ja, je partner en eventuele kinderen met rijbewijs mogen gebruik maken van de lease-auto. 

 • Is het mogelijk om privé een auto te leasen?

  Jazeker. DirectLease biedt via directleaseprivate.nl een ruim aanbod auto's aan die privé geleased kunnen worden. Ook is het mogelijk om (collectief) privé auto's te leasen onder bijvoorbeeld een werkkostenregeling of als onderdeel van een mobiliteitsbudget. Neem hiervoor een kijkje op onze website.