• Zijn er ook bedrijven waar jullie niet aan leasen?

  Omdat wij Full Operational Lease aanbieden kunnen wij geen auto's leasen aan taxibedrijven, koeriersdiensten en autorijscholen.

 • Kan ik als starter een leasecontract afsluiten?

  De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn doorgaans zwaarder dan voor bedrijven met een langere financiële historie maar het is zeker niet onmogelijk om bij ons te leasen. We kunnen flexibel met je meedenken door bijvoorbeeld via een garantiestelling van een (moeder)bedrijf te leasen. Uiteraard zullen wij elke aanvraag constructief beoordelen. Bel ons (0541 - 571 770) over jouw situatie en vraag naar de mogelijkheden.

 • Is het mogelijk een contract af te sluiten voor minder dan 15.000 km per jaar?

  Dat is zeker mogelijk. We maken graag een op maat gemaakte aanbieding voor je. Neem contact met ons op via sales@directlease.nl of via 0541 - 571 770.

 • Kan ik een duurdere auto leasen dan mijn leasebudget toelaat?

  Wat ons betreft is dat mogelijk. Maar er zijn wel een aantal zaken om te overleggen met je werkgever. Je werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de afkoopsom bij vroegtijdige beëindiging van het contract, en er zijn eventueel consequenties voor jouw autokostenforfait. Het is dus zaak om goede afspraken te maken met je werkgever en je voor te laten lichten over de fiscale consequenties in jouw specifieke geval.

 • Zijn de leasebedragen op basis van open calculatie of van gesloten calculatie?

  Alle leasebedragen van DirectLease zijn op basis van gesloten calculatie. Wel is in onze fleetownermodule, via de site te bereiken, inzage te verkrijgen in een aantal van belang zijnde contract componenten w.o. brandstofkosten, kilometrage afwijkingen en schadefrequentie etc.

 • Biedt DirectLease ook een "shortlease" constructie?

  De minimale looptijd voor een nieuwe auto bedraagt bij ons 24 maanden. Wil je korter leasen? Dan bieden wij twee opties:

  1. Met DirectLease Flexible lease je initieel 4 jaar waarbij je na 12 maanden het contract maandelijks op kunt zeggen. Ideaal als je een lease-auto nodig hebt maar geen langere periode kunt overzien. Hiertegenover staat wel een aanbetaling.

  2. Met Occasion Lease van DirectLease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto's voor een scherpe prijs en een kortere looptijd te leasen. Een ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Liever een andere looptijd of jaarkilometrage dan op onze site staat aangegeven? We informeren je graag over de mogelijkheden!

 • Mag mijn partner rijden met mijn lease auto ?

  Ja, je partner en eventuele kinderen met rijbewijs mogen gebruik maken van de lease-auto. 

 • Is het mogelijk om privé een auto te leasen?

  Jazeker. DirectLease biedt via directleaseprivate.nl een ruim aanbod auto's aan die privé geleased kunnen worden. Ook is het mogelijk om (collectief) privé auto's te leasen onder bijvoorbeeld een werkkostenregeling of als onderdeel van een mobiliteitsbudget. Neem hiervoor een kijkje op onze website.