• Welke algemene voorwaarden hanteren jullie?

  Onze algemene voorwaarden kun je onderaan deze pagina downloaden. Wil je ze liever online inzien? Dat kan ook. Ga daarvoor naar Directlease.nl > Meer > Documenten.

   

  Download de algemene voorwaarden hier.

   

  Vragen?

  E-mail: info@directlease.nl

  Telefoon: 0541 - 571 710

   

   

 • Mag ik mijn leaseauto bestickeren?

  Wil je graag jouw eigen bedrijfsnaam op de leaseauto zichtbaar hebben door middel van een sticker? Dat mag. Je kunt ervoor kiezen om de kosten van de bestickering te laten opnemen in het leasetarief. Het voordeel hiervan is dat bij eventuele schade aan de auto de bestickering meeverzekerd is. Ook kun je de bestickering zelf regelen en betalen. De keuze is aan jou.

  Wel vragen we je aan het einde van het leasecontract de auto zonder stickers in te leveren. De eventuele ontstane schade bij het ontstickeren zal worden doorbelast.

  Vragen?
  E-mail: sales@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat gebeurt er als de werkgever de maandelijkse kosten van het leasecontract niet meer kan betalen?

  Het is natuurlijk erg vervelend wanneer de werkgever, ook wel contractant genoemd, het maandelijkse leasetarief niet meer kan betalen. Wanneer dit aan de orde is, vindt er een overleg plaats tussen de contractant en DirectLease over de continuïteitsverwachtingen van de onderneming. Als duidelijk wordt dat er geen of nauwelijks continuïteit aanwezig is, zal het zakelijke leasecontract beëindigd worden.

  De kosten voor het voortijdig beëindigen van het contract worden in rekening gebracht aan de contractant. De afkoopsom wordt berekend aan de hand van de DirectLease afkoopmatrix

  Vragen?
  E-mail: sales@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag ik met mijn leaseauto deelnemen aan rijvaardigheidstrainingen (o.a. ANWB)?

  Wanneer je mee wilt doen aan een rijvaardigheidstraining van bijvoorbeeld de ANWB dan mag dat. Houd er rekening mee dat als er door deelname schade ontstaat aan de auto, de kosten hiervan wel voor eigen rekening zijn. De verzekeraar van DirectLease vergoedt deze schade namelijk niet.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag er een caravan achter mijn leaseauto?

  Wil je op vakantie met de caravan? Dan mag je deze gewoon koppelen aan de trekhaak van de leaseauto. Het is natuurlijk wel van belang dat de auto het trekgewicht aankan. In het instructieboekje dat bij de leaseauto is meegeleverd, staat het maximale gewicht vermeld dat jouw auto mag trekken.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer is een klasse 5 alarm (SCM klasse 5) verplicht?

  DirectLease kan als eigenaar van je auto in voorkomende gevallen jou verplichten om de auto te voorzien van een alarminstallatie. Wij stellen specifieke aanvullende beveiligingseisen aan je auto met een verzekerde waarde van € 70.000 excl. btw incl. bpm en meer. Heb je een auto met deze waarde? Dan dient je het te voorzien van een klasse 5 alarminstallatie (voertuigvolgsysteem). 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik wil een trekhaak laten monteren. Kan dat?

  Een trekhaak laten monteren kan altijd. Je kunt er voor kiezen om de prijs op te laten nemen in het leasebedrag. Voor de prijs van de trekhaak kun je de accessoirelijst van het merk van jouw leaseauto raadplegen. Deze prijs kun je in de calculatie opnemen onder 'accessoires'.

  Ook kun je er voor kiezen om zelf de trekhaak aan te schaffen en te monteren. De trekhaak moet dan wel bij het einde van het leasecontract gedemonteerd worden. De aanschaf, het monteren en het demonteren zijn voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat de eventuele schade die ontstaat bij het monteren of demonteren wordt doorbelast aan jou.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag ik mijn leaseauto chiptunen?

  Nee, helaas. Chiptuning wordt door ons niet toegestaan.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Welke autodocumenten heb ik nodig als ik naar het buitenland ga?

  Staat er een trip met de leaseauto binnen of buiten Europa op de planning? Op het verzekeringsbewijs (groene kaart) staat vermeld naar welke landen je mag reizen en waar de auto verzekerd is.

  Wil je graag onbezorgd op vakantie gaan met jouw leaseauto? Controleer dan altijd de motorolie, koelvloeistof en bandenspanning en zorg ervoor dat periodieke onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd.

  Lees de ANWB Reiswijzer goed door voor meer tips: ANWB Reiswijzer

  Verder raden we je altijd aan om de volgende drie documenten bij de hand te hebben:

  1.  Kentekenbewijs
  2.  Verzekeringsbewijs (groene kaart), download de meest recente versie hier Verzekeringsbewijs / groene kaart (directlease.nl). Controleer of je ook een geprinte versie bij je dient te hebben. Zie hiervoor de volgende link https://www.cobx.org/highcharts-maps
  3.  Schadeformulier

  Staat de auto niet op jouw naam (zie kentekenkaartje) dan heb je bij de volgende landen ook een buitenlandverklaring nodig (zakelijke lease).

  Albanië, Algerije, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland en Wit-Rusland.

  In deze verklaring staat dat jij als bestuurder van de leaseauto gemachtigd bent om met de auto te rijden.

  Reis je naar Marokko, Turkije, Tunesië, Oekraïne of Algerije? Bekijk dan hier wat je nog extra moet doen:

  Maak je een reis naar een van deze landen dan is alleen een buitenlandverklaring zoals hierboven genoemd  niet voldoende. Je hebt als berijder in deze landen een gelegaliseerde machtiging nodig. Deze kunnen wij voor je regelen.

  Stuur een mail naar info@directlease.nl met daarin duidelijk jouw naam, het kenteken van de auto en het land waar je naartoe reist. Je ontvangt de benodigde documenten per UPS via exportdocumenten.nl van ons.

  Tip: vraag de buitenlandverklaring op tijd aan, minimaal drie weken voor vertrek. Moet de verklaring gelegaliseerd worden? Plan hier voldoende tijd voor in.

  De kosten voor het opmaken van de machtiging bedragen €54,85 excl. btw en worden doorbelast aan jouw werkgever.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag mijn werkgever een blackbox in mijn leaseauto installeren?

  Wil je bijhouden hoeveel kilometer je zakelijk of privé rijdt? Dan kun je een blackbox (ritregistratie) in de auto laten bouwen. Standaard zit deze niet in onze leaseauto's.

   

  Je werkgever kan het verzoek bij DirectLease neerleggen om een blackbox in te laten bouwen. De kosten hiervoor worden doorbelast aan de contractant.

   

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710