• Mag ik mijn leaseauto bestickeren?

  Wil je graag jouw eigen bedrijfsnaam op de leaseauto zichtbaar hebben door middel van een sticker? Dat mag. Je kunt ervoor kiezen om de kosten van de bestickering te laten opnemen in het leasetarief. Het voordeel hiervan is dat bij eventuele schade aan de auto de bestickering meeverzekerd is. Ook kun je de bestickering zelf regelen en betalen. De keuze is aan jou.

  Wel vragen we je aan het einde van het leasecontract de auto zonder stickers in te leveren. De eventuele ontstane schade bij het ontstickeren zal worden doorbelast.

  Vragen?
  E-mail: sales@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wat gebeurt er als de werkgever de maandelijkse kosten van het leasecontract niet meer kan betalen?

  Het is natuurlijk erg vervelend wanneer de werkgever, ook wel contractant genoemd, het maandelijkse leasetarief niet meer kan betalen. Wanneer dit aan de orde is, vindt er een overleg plaats tussen de contractant en DirectLease over de continuïteitsverwachtingen van de onderneming. Als duidelijk wordt dat er geen of nauwelijks continuïteit aanwezig is, zal het zakelijke leasecontract beëindigd worden.

  De kosten voor het voortijdig beëindigen van het contract worden in rekening gebracht aan de contractant. De afkoopsom wordt berekend aan de hand van de DirectLease afkoopmatrix

  Vragen?
  E-mail: sales@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag ik met mijn leaseauto deelnemen aan rijvaardigheidstrainingen (o.a. ANWB)?

  Wanneer je mee wilt doen aan een rijvaardigheidstraining van bijvoorbeeld de ANWB dan mag dat. Houd er rekening mee dat als er door deelname schade ontstaat aan de auto, de kosten hiervan wel voor eigen rekening zijn. De verzekeraar van DirectLease vergoedt deze schade namelijk niet.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag er een caravan achter mijn leaseauto?

  Wil je op vakantie met de caravan? Dan mag je deze gewoon koppelen aan de trekhaak van de leaseauto. Het is natuurlijk wel van belang dat de auto het trekgewicht aankan. In het instructieboekje dat bij de leaseauto is meegeleverd, staat het maximale gewicht vermeld dat jouw auto mag trekken.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Wanneer is een klasse 3 alarm (SCM KL3) verplicht?

  Heeft jouw leaseauto een cataloguswaarde van € 50.000 of meer? Dan is het verplicht om een SCM KL3 (klasse 3 alarm) in de auto te hebben.

  Auto's met een cataloguswaarde van € 60.000 of meer zijn verplicht een GPS (Tracking & Tracing) te hebben.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Ik wil een trekhaak laten monteren. Kan dat?

  Een trekhaak laten monteren kan altijd. Je kunt er voor kiezen om de prijs op te laten nemen in het leasebedrag. Voor de prijs van de trekhaak kun je de accessoirelijst van het merk van jouw leaseauto raadplegen. Deze prijs kun je in de calculatie opnemen onder 'accessoires'.

  Ook kun je er voor kiezen om zelf de trekhaak aan te schaffen en te monteren. De trekhaak moet dan wel bij het einde van het leasecontract gedemonteerd worden. De aanschaf, het monteren en het demonteren zijn voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat de eventuele schade die ontstaat bij het monteren of demonteren wordt doorbelast aan jou.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag ik mijn leaseauto chiptunen?

  Nee, helaas. Chiptuning wordt door ons niet toegestaan.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Welke autodocumenten heb ik nodig als ik naar het buitenland ga?

  Staat er een trip met de leaseauto binnen of buiten Europa op de planning? Dan raden we je altijd aan om de volgende 3 documenten bij de hand te hebben:

  1. Kentekenbewijs
  2. Groene kaart (optioneel) - waar is het verplicht?
  3. Schadeformulier

  Buitenlandverklaring
  Ben je van plan om naar Marokko, Tunesië, Turkije, Oekraïne of Algerije te rijden? Dan heb je naast bovenstaande ook een gelegaliseerde buitenlandverklaring nodig. Deze kun je opvragen door een e-mail te sturen naar info@directlease.nl Wil je in ieder geval het volgende vermelden:

  • Kenteken
  • Land van bestemming
  • Periode van de reis

  Let op: voor het aanvraagproces bij de KvK belasten wij €10 door aan de contractant. 

  Hoe verloopt de aanvraag?
  Houd er rekening mee dat je de buitenlandverklaring op tijd aanvraagt. Het aanvraag proces kan enkele weken duren. We zetten het stappenplan voor de aanvraag voor jou op een rijtje:

  Stappenplan voor de verklaringen voor Marokko, Tunesië, Turkije en Oekraïne:
  Stap 1: Machtiging aanvragen
  Vraag de machtiging bij ons aan door een e-mail te sturen naar info@directlease.nl

  Stap 2: Leaseverklaring doorzetten
  Wij sturen de leaseverklaring en de buitenlandverklaring naar de KvK, zodat er een legalisatie kan plaatsvinden. Het duurt ongeveer 1 tot 5 werkdagen voordat het door de KvK wordt opgepakt. 

  Stap 3: Legalisatie
  De KvK legaliseert de documenten en stuurt deze naar het huisadres van de berijder. 

  Stap 4: Apostille Stempel
  Vervolgens dient de berijder zelf een apostille stempel op te halen bij een rechtbank in Nederland. Houd rekening met een lange verwerkingstijd van minstens 2 weken. 

  Stappenplan voor de verklaring voor Algerije:
  Stap 1 t/m 3 van bovenstaande opsomming geldt hier ook. Na de legalisatie van de KvK  zorgt de berijder er zelf voor dat de volmacht wordt gelegaliseerd. Dit gebeurt door het Consulair Diensten Centrum van het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag. Als laatste stap wordt de volmacht gelegaliseerd door de Algerijnse ambassade of het consulaat. Vanaf dit moment kun je op reis met jouw zakelijke leaseauto. 

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710

 • Mag mijn werkgever een blackbox in mijn leaseauto installeren?

  Wil je bijhouden hoeveel kilometer je zakelijk of privé rijdt? Dan kun je een blackbox (ritregistratie) in de auto laten bouwen. Standaard zit deze niet in onze leaseauto's.

  Je werkgever kan het verzoek bij DirectLease neerleggen om een blackbox in te laten bouwen. De kosten hiervoor worden doorbelast aan de contractant.

  Vragen?
  E-mail: info@directlease.nl
  Telefoon: 0541 - 571 710