• Wanneer eindigt het contract?

  Wij hanteren de looptijd als uitgangspunt voor het contract. Als de maximaal toegestane kilometers (jaarkilometrage x jaren looptijd) niet bereikt worden dan blijft de looptijd gehandhaafd. Als de maximaal toegestane kilometers wel wordt bereikt, dan verkorten we de looptijd. Voor benzine/LPG is de maximaal toegestane kilometers in totaal 160.000 km en voor diesel is dit 180.000 km.

 • Kan ik een verklaring van schadevrije jaren krijgen?

  Na afloop van het leasecontract kun je een zogenaamde 'leaseverklaring' per mail opvragen. Voorzie deze van uw privé-adres en kenteken(s). Vervolgens kunt u de mail versturen naar  schade@directlease.nl.

  Hierin wordt het aantal schade vrije jaren opgenomen zodat een (nieuwe) verzekeraar daar rekening mee kan houden in de bepaling van jouw bonus/malus.

 • Mijn leasauto is ingeleverd. Wat nu?

  Na aankomst van de leaseauto op het Remarketing terrein wordt een digitaal innamerapport opgesteld door Autoinspectie.nl. In dit rapport staan alle relevante opmerkingen en geconstateerde schades. Hoe de auto beoordeeld wordt lees je in dit Innameprotocol leaseauto. Autoinspectie.nl is een onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in het innemen en schouwen van leaseauto’s.

  Het innamerapport vormt de basis voor een eventuele doorbelasting van niet gemelde, onacceptabele schades. Autoinspectie.nl registreert, rapporteert en transporteert. DirectLease is degene die uiteindelijk bepaalt of er sprake is van waardevermindering vanwege de geconstateerde schade bij inname.

  Voor alle aanwezige schades die bij inname aanwezig maar niet gemeld zijn kunnen kosten doorbelast worden. Dit geldt ook voor alle bovengenoemde niet ingeleverde zaken die onderdeel uitmaken van de leaseovereenkomst.

  Het innamerapport kun je online inkijken via DirectLease Leaserijders > Inleveren

 • Met wie neem ik contact op over het inleveren van mijn auto?

  Het inleveren en afmelden van je auto kan via onze website. Op https://directlease.nl/meer/leaserijders/inleveren-leaseauto-voorloopauto/ kun je een afspraak plannen om je auto op te laten halen.

  Voor eventuele vragen kun je de afdeling Wagenparkbeheer telefonisch bereiken op 0541 571 709 of per e-mail op inleveren@directlease.nl.

 • Wat moet ik meenemen als ik mijn leaseauto inlever?

  Zorg ervoor dat alle bij de leaseauto behorende zaken en documenten aanwezig zijn op het moment van inname, denk hierbij aan:

  • alle sleutels inclusief afstandsbediening en het complete kentekenbewijs
  • de navigatiesoftware (alle CD’s) en eventueel het alarmcertificaat
  • het onderhoud- en instructieboekje
  • de volledige boorduitrusting (krik, reservewiel, gereedschap, etc.)
  • alle accessoires die zijn opgenomen in het leasecontract

  Denk er tevens aan om persoonlijke data in je (geïntegreerde) navigatie te wissen.