• Kan ik de auto aan het einde van het contract overnemen?

  Je kunt aan het eind van het contract als eerste in de gelegenheid worden gesteld om de auto over te nemen. Vooraf kan de prijs niet vastgesteld worden omdat die afhankelijk is van de exploitatie resultaten van met name reparatie, onderhoud en banden vervanging en natuurlijk de prijs van de auto in de markt op dat moment. Als je hierover vragen hebt dan kun je contact opnemen met ons via sales@directlease.nl.

 • Kan ik een leaseauto kopen voordat de contractsduur is verstreken?

  Dat is mogelijk, houd daarbij wel rekening met het feit dat bij een voortijdige beëindiging van een leasecontract een afkoopsom vereist is.

 • Onder welke voorwaarden verkopen jullie ex-leaseauto's?

  De occasions worden zonder garantie verkocht. Tegen meerprijs zijn twee garantiepakketten mogelijk: namelijk de beperkte garantie of de uitgebreide (BOVAG). Je krijgt volledig inzicht in de gedocumenteerde historie van de auto (NAP).

 • Ik ga wijzigen van werkgever. Wat doe ik met mijn leaseauto?

  De door jouw werkgever geleaste auto is wat ons betreft niet gekoppeld aan een medewerker. Dus voor ons is jouw vertrek geen probleem. Tussen jou en je werkgever zullen afspraken gemaakt moeten worden over de resterende leasetermijnen, met name als jouw leasebedrag boven het leasebudget van je werkgever uitkomt.

  Het meenemen van de huidige leaseauto naar jouw nieuwe werkgever lost vaak dit soort problemen op en is vaak de goedkoopste oplossing. Overigens kun je met je werkgever alles onderling overeenkomen en is de leasemaatschappij alleen een partij als je het contract mee wenst te nemen naar jouw nieuwe werkgever.